Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tamanu - Organický kosmetický olej

Tento produkt není na skladě

Tamanu olej je známý svými pozoruhodnými léčivými vlastnostmi. Osvědčil se při kožních zánětech a vředech, hnisavých ranách po popáleninách, infekcích močového ústrojí, plísních na pokožce. Používá se na hojení těžkých ran, proti bolesti při revmatismu (ale i k léčbě zánětu), ischiasu či pásovém oparu a různých jiných chorobách způsobovaných bakteriemi či plísněmi. Má antineuralgické, protizánětlivé a antimikrobiální a antimykotické vlastnosti. 

297,00 Kč

Prohlédněte si další produkty od výrobce Soaphoria.

Tamanu je název, který se na ostrovech v jižních mořích používá pro olej z kalaby obvejčité neboli domby (Calophyllum inophyllum). Tamanu olej se stává stále známějším kvůli své pozoruhodné léčivé vlastnosti. V zahraničí je již velmi známý pro své antineuralgické, protizánětlivé, antimikrobiální vlastnosti. Jeho antimikrobiální a antimykotické vlastnosti byly prokázány v klinických testech - dosáhl pozoruhodné výsledky i při srovnání s antibiotiky.

Olej obsahuje následující mastné kyseliny: kyselina linolová, kyselina olejová, kyselina stearová, kyselina palmitová.
Tamanu olej díky již zmíněným účinkům pomáhá při plísních na pokožce, poraněních, pořezání, zarudnutí kůže, spálení sluncem a štípnutí hmyzem. Má vliv na regeneraci pokožky a růst nové kůže. Působí proti stárnutí buněk a proti vráskám, hydratuje a vyživuje pokožku. Často se přidává do krémů, balzámů, mlék po opalování či hojivých prostředků.

Vhodné pro:

  • zarudlou kůži
  • spálenou kůži
  • poštípání hmyzem
  • poraněnou kůži
  • při pořezání
  • popáleninách
  • osoby trpící revmatickými bolestmi
  • léčbu pásového oparu
  • léčbu zánětů kůže
  • léčbu plísní
  • léčbu vředů
  • ischias

Účinky:

  • má pozoruhodné léčivé vlastnosti
  • regeneruje pokožku
  • hydratuje a vyživuje pokožku
  • bojuje proti stárnutí buněk
  • antineuralgické
  • protizánětlivé
  • antimikrobiální
  • antimykotické 

Použití:

Tělo a obličej: 

Přiměřené množství oleje či olejového macerátu naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klapavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.

Složení:

Calophyllum inophyllum Seed Oil

Upozornění:

V případě alergie na některou obsaženou složku, produkt nepoužívejte.

Není vhodný samostatně na masáž a ani na vnitřní užití.

 

Skladování nevystavujte slunečnímu záření
Skladování skladujte při teplotě do +35°C
Kvalita Lisovaný za studena.
Země původu Madagaskar
Typy pleti a vlasů zralá pleť
Trvanlivost datum spotřeby uvedeno na obale
Složení Calophyllum inophyllum Seed Oil

Podobné produkty

Mohlo by vás také zajímat