Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

SOAPHORIA Makadamový - Organický kosmetický olej

Poslední kus skladem

Makadamový olej je bohatý na obsah mastných kyselin, je také bohatým zdrojem beta-karotenu, vitaminu E a fytosterolů. Je známým a silným antioxidantem, který brání poškození buněčných membrán. Vykazuje vzácné bariérové účinky vůči škodlivinám chemickým i mikrobiologickým, ale i vůči slunečnímu záření. Výborně zjemňuje a zvláčňuje, dodává pokožce hebkost a mimořádnou elasticitu. Je vhodný i po poškození pokožky úrazem, či popálením. Ideální je zejména na stárnoucí pleť, vyhlazuje vrásky.

197,00 Kč

Prohlédněte si další produkty od výrobce Soaphoria.

Makadamový olej se lisuje z kulovitých ořechů. Je unikátní tím, že obsahuje 16 až 34% kyseliny palmitolejové (omega-9 MK), podobně jako náš kožní film. Stárnutím a jinými nepříznivými vlivy se zastoupení této složky snižuje, což zapříčiňuje ztrátu bariérových funkcí a vysychání pokožky. Představuje bohatý zdroj beta-karotenu, vitaminu E a fytosterolů.

Olej lisovaný za studena, rostlinné máslo a macerát

Rostlinné oleje izolované z jader, semen a plodů vybraných rostlin a olejnin produkovaných ekologickým hospodářstvím bez použití chemických hnojiv a postřiků, jsou vyráběny lisováním za studena, tj. maximálně do 35°C, čímž se zajistí zachování jejich nejvyšší kvalita a jedinečné blahodárné účinky. Biologicky nejbohatší jsou oleje získané jednorázovým lisováním. Tyto oleje nazýváme panenskými. Obsahují cca 98-95% triglyceridů (TAG) a 2-5% doprovodných látek jako jsou vosky, uhlovodíky (zejména skvalen), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karoten, vitamin E, minerální látky, chlorofyl a jiné.

Rostlinné tuky (kakaové, bambucké, kokosové, či jiné máslo), které jsou při běžné pokojové teplotě pevné, se získávají při zvýšené teplotě do 70°C a to již při prvním lisování.

Olejové maceráty se vyrábějí macerací za studena, tj. vylouhováním rostlin resp. jejich částí v olejovém nosiči (olivový, jojobový, slunečnicový a jiné).

Certifikované, za studena lisované, nerafinované rostlinné oleje, jako másla a olejové maceráty, pečují o pokožku a dodávají jí potřebnou výživu, posilují a podporují její přirozenou ochranu. Zvlhčují ji a zanechávají ji hedvábně jemnou, pružnou a vláčnou.

Bez sulfátů, parabenů, glykolů, živočišných tuků a ropných derivátů.

Vhodné pro:

  • suchá pokožka
  • přecitlivělá pokožka
  • podrážděná až ekzematická pokožka
  • dětská pokožka

Účinky:

  • vyhlazuje vrásky
  • vyživuje pokožku
  • brání poškození buněčných membrán
  • chrání pokožku před nepříznivými vlivy
  • poskytuje ochranu vůči slunečnímu záření
  • zjemňuje, zvláčňuje pokožku
  • dodává pokožce hebkost a mimořádnou elasticitu

Použití:

Tělo a obličej:

Přiměřené množství oleje či olejového macerátu naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klapavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.

Vlasy:

Naneste olej před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro dokonalou výživu vlasové pokožky a suchých, roztřepených konečků vlasů, resp. následně po jejich umytí na usnadnění rozčesávání.

Složení:

Macadamia integrifolia Seed Oil (Makadamový ořech) *
* Certifikovaná organická složka

Upozornění:

V případě alergie na některou obsaženou složku, produkt nepoužívejte.

Skladování nevystavujte slunečnímu záření
Skladování skladujte při teplotě do +35°C
Certifikace ECOCERT
Kvalita 100% organický produkt
Kvalita Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert. Bez sulfátů, parabenů, glykolů, živočišných tuků a ropných derivátů.
Země původu Keňa
Země původu Austrálie
Typy pleti a vlasů citlivá pleť
Typy pleti a vlasů zralá pleť
Typy pleti a vlasů problematická pleť
Typy pleti a vlasů dětská pokožka
Trvanlivost datum spotřeby uvedeno na obale
Složení Macadamia integrifolia Seed Oil (Makadamový ořech) * * Certifikovaná organická složka

Podobné produkty

Mohlo by vás také zajímat